menu

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Αναγέννηση Εράτυρας - ΑΕΚ 2-1

Νίκη σωτηρίας για την Εράτυρα 
Νίκη σωτηρίας πέτυχε η Αναγέννηση Εράτυρας απέναντι στην Α.Ε. Κοζάνης στο παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Κοζάνης που έγινε στο γήπεδο Εράτυρας.
Η ΑΕΚ συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά πλέον αισθάνεται την ανάσα των ομάδων που την καταδιώκουν.

Τα τρία τέρματα του αγώνα σημειώθηκαν στο πρώτο τέταρτο, με την ΑΕΚ να αιφνιδιάζει στο 2' αλλά τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν ένα λεπτό αργότερα με πέναλτι και να σημειώνουν το γκολ που τελικά έκρινε το παιχνίδι στο δεκαπεντάλεπτο.
Η Εράτυρα δεν έπιασε σπουδαία απόδοση στο παιχνίδι και κινδύνεψε ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι, που διαθέτουν κάποιες πολύ αξιόλογες μονάδες ιδιαίτερα στο κέντρο, φάνηκαν αγχωμένοι και δεν ικανοποίησαν με την απόδοση τους.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Εράτυρα θα μπορούσε να "καθαρίσει" το παιχνίδι αφού έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες αλλά τελικά οι γηπεδούχοι πήραν μία δύσκολη όσο και σημαντική νίκη.
Η ΑΕΚ που και πάλι αγωνίστηκε με ελλείψεις είχε επτά "μικρούς" στην ενδεκάδα της, πάλεψε το παιχνίδι, είχε περισσότερες φάσεις από την Εράτυρα και μπορεί να αισθάνεται αδικημένη από την ήττα.
Οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να είναι μπροστά στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο καθώς έχασαν κάποιες κλασσικές ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο είχαν την κατοχή της μπάλας, προσπάθησαν να πάρουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.
Στο 2' δυνατό βολέ του τερματοφύλακα Πεχλιβανίδη, η μπάλα με τη βοήθεια του αέρα έφτασε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Εράτυρας όπου οι κεντρικοί αμυντικοί ολιγώρησαν, για να μπει στη φάση ο Κώστας Αμπατζίδης και με πλασέ από κοντά να κάνει το 0-1.
Ένα λεπτό αργότερα (3') σέντρα του Μ. Φιλιππίδη βρήκε το χέρι του Κουτσουσίμου με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Κώστας Μήλιος ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 12' λάθος των αμυντικών, ο Αμπατζίδης έκλεψε τη μπάλα και μόνος απέναντι στον Θωμόπουλο πλάσαρε μόλις άουτ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ξαναβάλει την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.
Στο 15' βαθιά σέντρα του Λαζαρίδη από αριστερά, ωραία διαγώνια κεφαλιά του Φώτη Γκαραγκούνη, με τη μπάλα να βρίσκει το κάθετο δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.
Στο 30' νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ και πάλι με τον Αμπατζίδη που πλάσαρε και πάλι δίπλα από το δοκάρι, άουτ.
Στο 32' φάουλ του Αμπατζίδη έξω από την περιοχή πέρασε σύριζα άουτ.
Στο 40' σουτ του Κιουλτζή από καλή θέση κόντραρε στους αμυντικούς.
Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ένα ανοιχτό παιχνίδι, με αρκετές φάσεις και στις δύο εστίες, με την ΑΕΚ να έχει την πρωτοβουλία και την Εράτυρα να μην μπορεί να τελειώσει το παιχνίδι σε κάποια από τις ευκαιρίες της.
Στο 48' μετά από κόρνερ και σύγχυση η μπάλα στρώθηκε στον Γκαραγκούνη που σούταρε δίπλα από το δοκάρι, άουτ.
Στο 57' νέα σύγχυση στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Γκαραγκούνης σούταρε από κοντά, με τον Πεχλιβανίδη να αποκρούει σωτήρια σχεδόν εξ' επαφής.
Στο 58' επικίνδυνο φάουλ του Αμπατζίδη από αριστερά, δύο παίκτες της ΑΕΚ από κοντά δεν κατάφεραν να κάνουν την προβολή και να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα.
Στο 62' φάουλ-σέντρα του Γκαραγκούνη από δεξιά, ο αμαρκάριστος Μ. Φιλιππίδης από κοντά έπιασε την κεφαλιά άουτ.
Στο 70' μακρινό φάουλ του Βητόπουλου, γυριστή κεφαλιά του Πουλατσόγλου μόλις άουτ.
Στο 75' φαλτσαριστό φάουλ του Τσολακίδη, δύσκολη απόκρουση του Θωμόπουλου, με αρκετούς παίκτες να τρέχουν στη μπάλα και έναν αμυντικό της Εράτυρας να προλαβαίνει να διώξει σωτήρια.
Στο 80' δυνατό σουτ του Μαντού από μακριά απέκρουσε δύσκολα ο Θωμόπουλος.
Στο 86' ωραίος συνδυασμός Μπαλαμπάνη και Γκαραγκούνη, δυνατό σουτ του πρώτου, με τον Πεχλιβανίδη να αποκρούει σωτήρια.
Στο 88' ψηλοκρεμαστή σέντρα του Ντούκα από δεξιά, ο Τσιόρκας με τον Μήλιο προσπάθησαν να αποκρούσουν αλλά μπερδεύτηκαν, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι σε κόρνερ.
Αναγέννηση Εράτυρας (Βικιάρης): Θωμόπουλος, Μούστα, Ζιάμος, Τσιόρκας, Μήλιος, Κουτσώνας, Μπαλαμπάνης, Γκαραγκούνης, Λαζαρίδης, Μ. Φιλιππίδης (71' Κ. Ζαρκοδήμος), Καραμίκα (89' Μοράβα).
Α.Ε. Κοζάνης (Μαλούτας): Πεχλιβανίδης, Κουτσουσίμος, Κιουλτζής (46' Τσολακίδης), Βητόπουλος, Μαυρόπουλος, Ντούκα, Μαλούτας, Πουλατσόγλου, Παπαθεοδώρου, Μπαλίτσας (62' Μαντώς), Αμπατζίδης.

Διαιτητής: Σωτηριάδης
Βοηθοί: Μπισούκης, Μπέλτσου.
 
πηγή:  http://matiesstasport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου